Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

kimvanhal

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Kim via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 14-05-2015 Speciaal voor Oma (1)
  • 22-04-2015 Time flies (0)
  • 15-04-2015 Vakantie weer ... (0)
  • 28-03-2015 2 maanden Malta (1)
  • 21-03-2015 Family time (0)

Statistieken

Dit dagboek is 7745 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 273   Aantal reacties 0   Sliema, Malta
a A

Time flies

Lieve allemaal,

Weer een weekje voorbij gevlogen. Nog maar twee maandjes te gaan voor ik weer terug ben ik Nederland. Ook al heb ik het zó erg naar mijn zin, ergens verlang ik weer ontzettend naar het Nederlandse eten en het knuffelen met m'n hondje.

Vorige week donderdag hadden we ons verslapen en dat hebben we geweten. Allereerst reden er twee overvolle bussen langs onze neus voorbij en daarna hadden we een oh-zo gezellige buschauffeuse. Iedereen stond opgepropt en er bleven maar mensen bijkomen, waardoor er ruzie in de bus ontstond. Mevrouw zette de bus stil, waarop een man boos riep dat ze door moest rijden, omdat iedereen in de bus iets te doen heeft. Nee hoor, dat was niet haar probleem, want mevrouw had alle tijd van de wereld en kreeg er toch voor betaald. Uiteindelijk, te laat op stage, maar dat was gelukkig geen probleem.
Ook hebben we er een nieuwe verslaving bij en daarom zitten wij elke avond tot in de nacht een potje te pesten (kaarten). Donderdag avond hebben ik met Thijs, Ilvy, Ulrike, Malek en Mohanad vanaf 21:00h tot 00:00h gekaart.

Vrijdag een rustige dag op stage. In de middag zijn Thijs en ik naar de 'Tarxien Temples' gegaan. Deze zijn tot stand gekomen tussen 3600 en 2500 voor Christus. Het was leuk voor een keertje, maar niet echt een aanrader. Zaterdag ochtend ging de wekker om 09:00h. Ik heb een lijst gemaakt met alle bezienswaardigheden die ik nog moet bewonderen, dus ik ben daar afgelopen zaterdag mee begonnen. Ik ben met Ilvy, Fabiënne en Maartje naar de Blue Grotto geweest in Zurrieq. De grotten zijn te bereiken met kleine oude vissersbootjes, maar helaas waren die niet beschikbaar deze dag. In het dorpje Zurrieq hebben we wat gegeten en gedronken. De rotsen tegenover de winkeltjes bieden een mooi uitzicht over de kliffen. Daarna hebben we de bus gepakt en zijn we de Mnajdra Temples & Ħaġar Qim Temples gaan bewonderen in Qrendi. Het is een erg groot verlaten historisch park. De busreis duurde 70 minuten heen en 70 minuten terug, maar het was gezellig. (zie foto's op Facebook)
Zaterdag avond heb ik met Ilvy en Fabienne een terrasje gepakt en zijn we wat gaan eten bij de Pizzahut in Sliema. Zondag ging de wekker om 10:00h, want het was lekker weer! Op het naar strand 'Golden Bay' in Ghajn Tuffieha. Ook dit was een laaaaange busreis naar het noorden van Malta en op de terugweg hebben we er maar liefst 2 uur over gedaan. Het was een heel mooi strand. In de avond ben ik gezellige met Thijs en zijn ouders uiteten geweest die hier voor 1 weekje zijn. Na de tomatensoep met brood en spaghetti zat mijn buikje aardig vol :-)

Maandag begon er weer een volle week stage. Ik had nog een dag in te halen, dus helaas geen dagje vrij. Maandag heb ik aan verslagen gewerkt op school en heb ik met enkele collega's een teamevaluatie gehad. Hierbij moesten zij feedback geven over mijn ontwikkeling, handelen en houding. Dit was erg positief. Dinsdag heb ik PSCD (Personal and Social Education) gevolgd. Dit was erg interessant. Negen leerlingen kwamen bijeen om te praten over persoonlijke problemen. Ook had de docent een interessant opdracht: een kleurplaat met een jongen en een meisje moest heel mooi ingekleurd worden. Toen de kinderen eenmaal klaar waren moesten ze de figuurtjes uitknippen. De docent ging een verhaal voorlezen waarbij er erg negatief gepraat werd over de figuurtjes (de jongen en het meisje). Bij ieder negatief of ongewenst woord, moesten de kinderen een stuk van het figuur afscheuren. Hier baalde ze enorm van, want ze hadden echt hun best gedaan met het inkleuren. Nadat de figuurtjes helemaal in stukken lagen, moesten ze de negatieve woorden omzetten in positieve woorden. Daarna moesten ze op een wit papier de figuurtjes weer in elkaar zetten/lijmen. Een meisje merkte op 'ze zien er niet meer zo mee uit als in het begin met al die scheuren'. Conclusie van de les: Elke negatieve opmerking, elke snee, elk scheldwoord is een scheur, een litteken en hoe je ook je best doet om het weer goed te maken, het wordt nooit meer zoals eerst.

Vandaag (woensdag) kwamen er belangrijke personen uit Tsjechië op school. Iedereen was erg netjes gekleed en in de aula was een hele presentatie (inclusief zangkoor). De kinderen waren in een mooi uniform en enkele leerlingen begeleidde de personen naar de zitplaatsen. Na de presentatie was er een gezamenlijke lunch zonder de leerlingen. Ook heb ik met andere collega's mijn teamevaluatie besproken en feedback gekregen op mijn handelen en houding. Morgen (donderdag) volg ik weer een dag PSCD (Personal and Social Education). Vrijdag is er een persoonlijk gesprek over de hulpverlening van een leerling. Hier mogen we bij aanwezig zijn in de Counseling Room.
Zaterdag ga ik met Ilvy en Fabienne weer op pad. We gaan naar de 'St. Agatha's Catacombs & St. Pauls Catacombs' in Rabat. Deze Maltese catacomben waren bedoeld als ondergrondse schuilplaatsen tijdens vervolgingen. Ook waren ze ondergrondse begraafplaatsen, bestaande uit lange smalle gangen met graven aan elke kant. In St Agatha, zijn er meer dan 500 graven. Ook gaan we de 'San Antos Garden' bezoeken in Attard. Het paleis is de officiële residentie van de president van Malta. De tuinen die om het paleis heen liggen zijn deels open voor het publiek.

Volgende week maandag ben ik vrij en krijg ik bezoek van Bart en Marc. Ik heb er onwijs veel zin in. In de avond zullen we vast en zeker wel weer naar de welkomstparty gaan. Volgende week dinsdag ochtend heb ik een presentatie over Nederland voor de hele school (in de aula, op het podium, slik..)
Ook heb ik om 09:00h een gesprek met de INCO (Inclusive Education Coördinator). In dit gesprek worden nieuwe kinderen die volgend jaar op school komen voorbereid op de werkwijze en het beleid. Volgende week woensdag ochtend ga ik met de school naar de San Antos Garden waar ik net over verteld heb. Ook komt deze dag m'n lieve vriendinnetje Nicole aan (EINDELIJK). Volgende week donderdag is er weer een sport event. Volgende week vrijdag is er een feestdag en ben ik vrij. In de avond is er een groot feest in Club Numero Uno. Ook ga ik maandag 4 mei naar het theater met school. Word helemaal leuk komende weken :-)

Weer een hele update, want ik vergeet telkens een reisverslag bij te houden als ik met m'n billen aan het strand lig óf als ik lekker in het zonnetje op het terras zit met m'n colaatje.

Liefs,
Kim

P.s.: Bart, Marc & Nicole - IK HEB ER ZIN IN!!!!!!!!!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht